Ηλεκτρομηχανικοί Ανελκυστήρες

Οι ηλεκτρομηχανικοί ανελκυστήρες είναι ο δημοφιλέστερος τύπος ανελκυστήρα. Τα τελευταία τεχνολογικά επιτεύγματα έχουν φέρει μια νέα εποχή στους ηλεκτρομηχανικούς ανελκυστήρες προσδίδοντας τους καλύτερα χαρακτηριστικά λειτουργίας και μεγαλύτερες ταχύτητες σε σχέση με τους υδραυλικούς. Όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας τους, διασφαλίζουν ομαλό ξεκίνημα και σταμάτημα, εξοικονόμηση ενέργειας. Η εγκατάσταση τους γίνεται με ή χωρίς μηχανοστάσιο και αποτελούν ιδανική επιλογή για κτίρια με πολλούς ορόφους και χώρους με μεγάλη κίνηση επιβατών.

Υδραυλικοί Ανελκυστήρες

Κατά κυρία βάση οι υδραυλικοί ανελκυστήρες εγκαθίστανται σε μικρά κτίρια με χαμηλές απαιτήσεις κυκλοφορίας όπως πολυκατοικίες με λίγες στάσεις, κατοικίες και γραφεία. Η εγκατάσταση τους γίνεται με ή χωρίς μηχανοστάσιο. Όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας τους ένα βασικό πλεονέκτημα είναι ο αυτόματος απεγκλωβισμός σε περίπτωση διακοπής ρεύματος.

Αναβατόρια

Αποτελούν την εύκολη, γρήγορη και ασφαλή λύση για μεταφορά φορτίων. Ιδανική λύση για χώρους εστίασης και επιχειρήσεις με ανάγκη τη συχνή μεταφορά φορτίων από το ένα επίπεδο στο άλλο. Υπάρχουν πολλές επιλογές για τον τύπο του αναβατορίου για να καλύψουμε την κάθε σας ανάγκη. Μικρού ή μεγάλου φορτίου. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η μεταφορά ατόμων διότι υπάρχει κίνδυνος σοβαρού ατυχήματος.

Πανοραμικοί ανελκυστήρες

Οι πανοραμικοί ανελκυστήρες αποτελούνται από εν μέρει ή εξ ‘ολοκλήρου γυάλινο θάλαμο ο οποίος κινείται μέσα σε ένα  γυάλινο φρεάτιο. Εγκαθίσταται κυρίως σε επαγγελματικούς χώρους, σε εμπορικά καταστήματα, σε κατοικίες αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο είδους κτιρίου, εφόσον κρίνεται απαραίτητο. Οι εσωτερικοί ή εξωτερικοί πανοραμικοί ανελκυστήρες προσθέτουν αξία στο κτίριο, αναδεικνύοντας τη μοναδικότητα της αισθητικής και σχεδίασης του. Η μεταφορά των επιβατών προσφέρει μια εξαιρετική εμπειρία και αίσθηση. Με ένα ευέλικτο σύστημα σχεδίασης και παραγωγής, οι πανοραμικοί ανελκυστήρες μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε ανάγκη και αρχιτεκτονική πρόκληση.

Εξωτερικές κατασκευές φρεατίων

Για τα κτίρια που στερούνται φρεάτιο η πλέον κατάλληλη λύση είναι η κατασκευή εξωτερικού φρεατίου. Η εγκατάσταση πληρεί όλες τις προδιαγραφές και πιστοποιείται από τον αρμόδιο φορέα.Η κατασκευή σχεδιάζεται έτσι ώστε να μπορεί άμεσα να επενδυθεί με τσιμέντο σανίδα ή γυαλί για το καλύτερο δυνατό αισθητικό αποτέλεσμα. Γενικά ο τύπος αυτός του ανελκυστήρα μπορεί να τοποθετηθεί σε κατοικίες, μεζονέτες, καταστήματα και γενικότερα σε κτίρια που δεν έχει προβλεφθεί χώρος για φρεάτιο. Τα κύρια πλεονεκτήματα του είναι η αθόρυβη λειτουργία, χαμηλές απαιτήσεις σε βάθος πυθμένα φρεατίου και δεν απαιτείται χώρος για μηχανοστάσιο.

Συστήματα ΑΜΕΑ

Υπάρχουν διάφοροι τύποι συστημάτων ΑΜΕΑ, σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε ατόμου και την ιδιαιτερότητα της κάθε κατοικίας. Οι τρεις βασικές κατηγορίες είναι οι ακόλουθες: Συστήματα κατακόρυφης κίνησης (πλατφόρμα ή αναβατόριο), πλατφόρμα διαγώνιας κίνησης (προσαρμόζεται στη σκάλα εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου και επιτρέπει τη μεταφορά αναπηρικού αμαξιδίου) και καρεκλάκι (προσαρμόζεται στη σκάλα εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου και επιτρέπει τη μεταφορά του ατόμου με αναπηρία).

ΘΑΛΑΜΟΙ & ΘΥΡΕΣ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΩΝ

Στο θάλαμο και τη θύρα ενός ανελκυστήρα ο επισκέπτης δίνει την περισσότερη έμφαση. Τα βασικά μέρη από τα οποία αποτελείτε ένας θάλαμος είναι οι πλαϊνές επενδύσεις, το είδος δαπέδου, η οροφή και ο τύπος κομβιοδόχης. Οι θύρες πρέπει να ακολουθούν κάποιες νομοθετικές διατάξεις για την ασφάλεια των επιβατών.
Η Gikopoulos lift συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες παρέχοντας σας προϊόντα υψηλής αισθητικής και ασφάλειας.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.